fbpx

KAN MAN TRÆNE 7 DAGE I UGEN?

Det korte og konkrete svar er ja – Men det kommer an på hvordan din træning ser ud.

Når man har sat sig et mål, om at nu skal det være, er man tilbøjelig til, uden at ligge en plan, at give den gas 7 dage i ugen fordi det burde da give nogle resultater. Men når man ikke er vant til at træne og begynder at give den gas, så er der mange ting at forholde sig til, for at gøre det på den bedste måde.

  1. FrekvensTræner du hele kroppen hver gang du er nede i fitness, at vigtigt at tænke over hvor mange set du har pr. muskelgruppe. Laver du 4 øvelser med 4 set i hver øvelse til brystet – Så vil højest sandsynlig være meget øm dagene efter og dermed ikke kunne restituere til dagen efter. Det vil være en alt for stor volumen i forhold til en frekvens på 7 gange om ugen. Forskellige studier har lavet mange undersøgelser om hvor stor en frekvens man skal have på de forskellige muskelgrupper. Her er det hyppigste svar 2-3 gange om ugen, alt efter hvilken muskelgruppe der er tale om. Det gælder både i forhold til styrke og hypertrofi.Det kan godt lade sig gøre at have en frekvens på 7 gange om ugen pr. muskelgruppe, det hænger dog rigtig meget sammen med punkt 2.
  2. VolumeVolumen hænger meget sammen med frekvens delen. Hvis man træner med høj frekvens (mange gange om ugen pr. muskelgruppe) vil volumen oftes være lav pr. gang for at kunne nå at restituere. Dermed hvis man gerne vil træne 7 gange i ugen, vil det være væsentligt at holde en lav volume på sine træninger.Det kommer selvfølgelig an på hvilket træningssplit man kører. Der findes både fullbody, to-split, tre-split og bro-split. Ud fra hvilket split man kører, vil man tilpasse volumen. Skal man træne 7 dage i ugen, vil man enten have en moderat til høj frekvens, lav til moderat volume.

    Volume bliver tit udregnet med set pr. muskelgruppe pr. uge. Læs mere om volume her.

HAr du set disse?